Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Paprykarz cielÄ?cy 20 min

Kuchnia z szybkowaru
80 dag cielÄ?ciny z ko??ciÄ?
4 dag t??uszczu
1 ??y??ka mÄ?ki
1 du??a cebula
1 zÄ?bek czosnku
0,5 szklanki ??mietany; s??l i papryka mielona do smaku
Z miÄ?sa wyjÄ?Ä? ko??ci, pokroiÄ? miÄ?so na ma??e kawa??ki (po 4-6 na osobÄ?), posoliÄ?, posypaÄ? mÄ?kÄ?. RozgrzaÄ? w szybkowarze t??uszcz i obrumieniÄ? na nim kawa??ki miÄ?sa, w??o??yÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? cebulÄ? oraz czosnek roztarty z solÄ?, wlaÄ? 0,5 szklanki wody. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru dodaÄ? pozosta??Ä? mÄ?kÄ?, przyprawiÄ? solÄ? i paprykÄ?, zagotowaÄ?. Po??Ä?czyÄ? ze ??mietanÄ?. PodawaÄ? z warzywa m i z wody i z kaszami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design