Kuchnia z szybkowaru
80 dag cielÄ?ciny z ko??ciÄ? (np. z ??opatki)
5 dag t??uszczu
1 ??y??ka mÄ?ki
1 zÄ?bek czosnku
1 cebula
s??l do smaku |
MiÄ?so natrzeÄ? roztartym z solÄ? czosnkiem, obsypaÄ? mÄ?kÄ? i obrumieniÄ? ze wszystkich stron na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu. WlaÄ? 0,5 szklanki wody, w??o??yÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? cebulÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 30 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru opr??szyÄ? sos resztÄ? mÄ?ki, zagotowaÄ? i, je??li trzeba, dosoliÄ?, PodawaÄ? pokrojonÄ? w poprzek w????kien na plastry, polanÄ? sosem.
|