Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Piecze?? cielÄ?ca z estragonem 30 min

Kuchnia z szybkowaru
80 dag cielÄ?ciny bez ko??ci
4 dag smalcu
2 dag mas??a
0,5 szklanki bia??ego wytrawnego wina
1 szklanka wody; s??l i mielone nasiona estragonu do smaku
NatrzeÄ? miÄ?so estragonem i zostawiÄ? w ch??odzie na 2 dni. Przed pieczeniem miÄ?so posoliÄ? i dok??adnie obrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu. WlaÄ? wodÄ?, po??owÄ? wina i szybkowar zamknÄ?Ä?. OgrzewaÄ? 30 minut od momentu przekroczenia przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru dodaÄ? mas??o i pozosta??e wino.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design