Kuchnia z szybkowaru
1 kg ??opatki
3 ??y??ki dobrego oleju (np. sojowego)
50 dag fasolki szparagowej
1 cebula
szczypta tymianku
s??l i pieprz do smaku |
MiÄ?so obrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze oleju, wrzuciÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? cebulÄ? i jÄ? tak??e (lekko) zrumieniÄ?. MiÄ?so posoliÄ?, popieprzyÄ?, posypaÄ? tymiankiem, wlaÄ? kilka ??y??ek wody. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 15 minut o momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie w??o??yÄ? do szybkowaru wk??adkÄ? siatkowÄ? z oczyszczonÄ? i posolonÄ? fasolkÄ?, szybkowar zn??w zamknÄ?Ä? i ogrzewaÄ? jeszcze 10 minut od ponownego przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego.
|