Kuchnia z szybkowaru
50 dag miÄ?sa cielÄ?cego bez ko??ci
5 dag t??uszczu
2 ??y??eczki mÄ?ki
1 spora cebula
10 dag wÄ?dzonego boczku (lub pasztetu)
2 ??y??ki koncentratu pomidorowego
1 ??y??eczka siekanego koperku
s??l i papryka ostra mielona do smaku
szczypta cukru |
Oczyszczone z b??on miÄ?so pokroiÄ? sko??nie w poprzek w????kien na 4 kawa??ki, pobiÄ? niezbyt mocno na p??askie plastry, opr??szyÄ? solÄ? i paprykÄ?, po??o??yÄ? na ka??dym 3-4 paski boczku wÄ?dzonego, ciasno zwinÄ?Ä? w ruloniki i spiÄ?Ä?, by siÄ? nie rozpada??y. ObtoczyÄ? w mÄ?ce i obrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu. W??o??yÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? cebulÄ? i te?? razem podsma??yÄ?. WlaÄ? tyle wody, by pokry??a zrazy, w??o??yÄ? koncentrat pomidorowy, posoliÄ?, wsypaÄ? szczyptÄ? cukru. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Przed podaniem posypaÄ? koperkiem.
|