Kuchnia z szybkowaru
60 dag baraniny z ko??ciÄ?
40 dag kartofli (5-6 ??rednich sztuk)
3 ??rednic pomidory
20 strÄ?k??w fasoli szparagowej
2 wiÄ?ksze lub 3 ??rednie og??rki lub bak??a??any
1 spora cebula
1 ??y??ka siekanej natki pietruszki
s??l i pieprz do smaku |
MiÄ?so oddzieliÄ? od ko??ci, pokroiÄ? w poprzek w????kien na kawa??ki (po 2-4 na osobÄ?), oczy??ciÄ? warzywa. kartofle i cebulÄ? pokroiÄ? w talarki, strÄ?ki fasoli poprzekrawaÄ? na p????, pozbawione pestek og??rki pokroiÄ? w grubÄ? kostkÄ?, a pomidory na czÄ?stki. Wszystko razem w??o??yÄ? do szybkowaru, zalaÄ? 2 szklankami wody, posoliÄ? i popieprzyÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 25 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Przed podaniem wymieszaÄ? z natkÄ? pietruszki.
|