Kuchnia z szybkowaru
70 dag baraniny z ko??ciÄ?
2 cebule
20 dag suszonych ??liwek
2 zÄ?bki czosnku
1 ??y??eczka mÄ?ki
4 dag t??uszczu
0,5 ??y??eczki mielonej papryki; s??l i cynamon do smaku |
OddzieliÄ? miÄ?so od ko??ci i pokroiÄ? w do??Ä? grubÄ? kostkÄ?, posoliÄ? i obrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu. DodaÄ? oczyszczone i drobno pokrojone cebulÄ? i czosnek, popieprzyÄ?, posypaÄ? cynamonem, dodaÄ? paprykÄ?, po czym zalaÄ? wodÄ? z moczenia ??liwek i ogrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ? i dodaÄ? wymoczone ??liwki pozbawione pestek. Ponownie zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? jeszcze 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Najlepiej smakuje z ugotowanym na sypko ry??em.
|