Kuchnia z szybkowaru
70 dag baraniej ??opatki
1 ??y??ka mÄ?ki
4 dag t??uszczu
2 cebule
0,5 ??y??eczki kminku
0,5 ??y??eczki suszonej miÄ?ty pieprzowej lub kilka listk??w ??wie??ych
1 ??y??ka winnego octu
1 zÄ?bek czosnku
s??l do smaku |
OddzieliÄ? miÄ?so od ko??ci, pokroiÄ? na niedu??e kawa??ki, posoliÄ?, posypaÄ? mÄ?kÄ? i obrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu. DodaÄ? drobno pokrojony czosnek, kminek i posiekanÄ? cebulÄ?. ZalaÄ? wodÄ?, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 25 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru wsypaÄ? miÄ?tÄ?, dodaÄ? mÄ?kÄ? z octem, chwilÄ? pogotowaÄ?.
|