Kuchnia z szybkowaru
70 dag przedniej baraniny
3 ??y??ki oleju
3-4 cebule
3 marchwie
0,5 szklanki ry??u
1 ??y??eczka przyprawy curry
s??l i pieprz do smaku |
CebulÄ? i marchew oczy??ciÄ? i pokroiÄ? w talarki. RozgrzaÄ? w szybkowarze t??uszcz i obrumieniÄ? na nim pokrojone na kawa??ki miÄ?so. WrzuciÄ? marchew i cebulÄ?, kilka chwil sma??yÄ?, a nastÄ?pnie wlaÄ? tyle wody, by pokry??a miÄ?so. WsypaÄ? curry, posoliÄ? i popieprzyÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Szybkowar otworzyÄ?, wsypaÄ? ry?? i po ponownym zamkniÄ?ciu szybkowaru ogrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego.
|