Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Baranina z fasolÄ? 45 min

Kuchnia z szybkowaru
60 dag baraniny bez ko??ci
1 I zsiad??ego mleka lub serwatki
2 szklanki suchej fasoli namoczonej na noc
20 dag t??uszczu
1 ??y??eczka kminku
2 zÄ?bki czosnku
s??l i pieprz do smaku
BaraninÄ? namoczyÄ? w zsiad??ym mleku na 2-3 godziny. Po wyjÄ?ciu natrzeÄ? miÄ?so roztartym z solÄ? czosnkiem i pokroiÄ? na niewielkie kawa??ki. U??o??yÄ? w szybkowarze miÄ?so, na nim namoczonÄ? fasolÄ?, posypaÄ? kminkiem, solÄ? i pieprzem, w??o??yÄ? t??uszcz. ZalaÄ? wszystko wodÄ? z moczenia fasoli, a je??li jej za ma??o do przykrycia zawarto??ci, dolaÄ? ??wie??ej. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 45 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Uwaga. TradycyjnÄ? sa??atkÄ? do tej potrawy stanowi pokrojona w talarki namoczona v. octowej zalewie z przyprawami i po 2 godzinach osÄ?czona z zalewy cebula.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design