Kuchnia z szybkowaru
30-40 dag baraniny bez ko??ci (t??ustej)
1 szklanka pÄ?czaku
0,5 szklanki grochu namoczonego na noc
3 szklanki wody
4 dag t??uszczu
1 cebula
2 zÄ?bki czosnku
10 dag wÄ?dzonego boczku lub s??oniny
s??l i pieprz do smaku |
ZagotowaÄ? w szybkowarze wodÄ? z t??uszczem, w??o??yÄ? pokrojonÄ? w drobnÄ? kostkÄ? baraninÄ?, wsypaÄ? pÄ?czak i namoczony groch, dodaÄ? oczyszczone i pokrojone czosnek i cebulÄ?. PosoliÄ? i popieprzyÄ?. ZalaÄ? wodÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 45 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. PodawaÄ? po okraszeniu stopionym boczkiem.
|