Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Baranina z paprykÄ? 25 min

Kuchnia z szybkowaru
60 dag baraniny z ko??ciÄ? (t??ustej)
4 owoce papryki
4 pomidory
2 cebule. 1 ??y??ka mÄ?ki
4 dag t??uszczu
1 zÄ?bek czosnku; 2 ??y??ki siekanej natki pietruszki
s??l i przyprawa w??oska do smaku
BaraninÄ? oddzieliÄ? od ko??ci, pokroiÄ? na ma??e kawa??ki. Pomidory po sparzeniu obraÄ? ze sk??rki, oczyszczonÄ? paprykÄ? pokroiÄ? w makaron, cebulÄ? w p????krÄ???ki, czosnek posiekaÄ?. RozgrzaÄ? w szybkowarze t??uszcz, wsypaÄ? mÄ?kÄ? i zrobiÄ? jasnÄ? zasma??kÄ?, w??o??yÄ? cebulÄ?. WlaÄ? szklankÄ? wody, dodaÄ? pozosta??e sk??adniki opr??cz zieleniny. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 25 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Przed podaniem wymieszaÄ? z natkÄ? pietruszki.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design