Kuchnia z szybkowaru
80 dag baraniny z ko??ciÄ?
np. mostka
??opatki lub karczku
4 dag t??uszczu
1 ??y??ka mÄ?ki
1-2 ??y??ki koncentratu pomidorowego lub 25 dag pomidor??w
1 du??e kwa??ne jab??ko
1 ??y??ka siekanej natki pietruszki
s??l
cukier i ocet do smaku |
MiÄ?so oddzieliÄ? od ko??ci, pokroiÄ? na kawa??ki. RozgrzaÄ? w szybkowarze t??uszcz, zasma??yÄ? na nim na rumiano mÄ?kÄ? wlaÄ? 2 szklanki wody, w??o??yÄ? miÄ?so, posoliÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. W tym czasie pomidory pokroiÄ? w kosteczkÄ?, jab??ka obraÄ?, oczy??ciÄ? z gniazd nasiennych i te?? pokroiÄ? w kosteczkÄ?. OtworzyÄ? szybkowar, w??o??yÄ? jab??ka i pomidory i zamknÄ?Ä? ponownie. OgrzewaÄ? 5 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po zako??czeniu gotowania wyjÄ?Ä? miÄ?so, sos zmiksowaÄ? i doprawiÄ? solÄ?, cukrem i octem do smaku. PolaÄ? miÄ?so sosem i posypaÄ? natkÄ? pietruszki.
|