Kuchnia z szybkowaru
50 dag baraniny
bez ko??ci
4 spore pory
0,5 szklanki ??mietany
1 ??y??ka mÄ?ki
0,5 szklanki soku z kiszonych og??rk??w
s??l i przyprawa "Jarzynka" do smaku |
BaraninÄ? podzieliÄ? na porcje, ka??dÄ? lekko rozbiÄ?, obrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu. PodlaÄ? sokiem z og??rk??w, dodaÄ? trochÄ? wody, wrzuciÄ? oczyszczone i pokrojone na centymetrowe kawa??ki pory, posoliÄ?, wsypaÄ? przyprawÄ?, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 25 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ?, wlaÄ? wymieszanÄ? z mÄ?kÄ? ??mietanÄ?, zagotowaÄ?.
Uwaga. Mo??na dodaÄ? 3-4 obrane ze sk??rki i pokrojone w kostkÄ? pomidory. Daje siÄ? je razem ze ??mietanÄ?.
|