Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Baranina z porami 25 min

Kuchnia z szybkowaru
50 dag baraniny
bez ko??ci
4 spore pory
0,5 szklanki ??mietany
1 ??y??ka mÄ?ki
0,5 szklanki soku z kiszonych og??rk??w
s??l i przyprawa "Jarzynka" do smaku
BaraninÄ? podzieliÄ? na porcje, ka??dÄ? lekko rozbiÄ?, obrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu. PodlaÄ? sokiem z og??rk??w, dodaÄ? trochÄ? wody, wrzuciÄ? oczyszczone i pokrojone na centymetrowe kawa??ki pory, posoliÄ?, wsypaÄ? przyprawÄ?, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 25 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ?, wlaÄ? wymieszanÄ? z mÄ?kÄ? ??mietanÄ?, zagotowaÄ?. Uwaga. Mo??na dodaÄ? 3-4 obrane ze sk??rki i pokrojone w kostkÄ? pomidory. Daje siÄ? je razem ze ??mietanÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design