Kuchnia z szybkowaru
50 dag baraniny z ??opatki lub mostka
4 ??redniej wielko??ci rzodkwie lub rzepy
2 zÄ?bki czosnku
1 cebula
4 dag t??uszczu
1 ??y??eczka mÄ?ki
2-3 ??y??eczki przyprawy do zup w p??ynie
1 ??y??ka zieleniny
s??l
pieprz
cukier i przyprawa "Jarzynka" do smaku |
BaraninÄ? pokroiÄ? na ma??e kawa??ki, obrumieniÄ? w szybkowarze na po??owie t??uszczu. PosoliÄ? dodaÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? cebulÄ? i czosnek, wlaÄ? szklankÄ? wody. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ?, wkroiÄ? w cienkich plasterkach rzodkiew. Ponownie zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po ugotowaniu doprawiÄ? zrobionÄ? na pozosta??ym t??uszczu zasma??kÄ?, cukrem, pieprzem i przyprawami, zagotowaÄ?. Przed podaniem posypaÄ? zieleninÄ?.
|