Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Bigos z baraninÄ? i grzybami 30 min

Kuchnia z szybkowaru
30 dag baraniny bez ko??ci
5 suszonych uprzednio namoczonych grzyb??w
60 dag kiszonej kapusty
6 dag t??uszczu
2 cebule
s??l i pieprz do smaku
BaraninÄ? pokroiÄ? na drobne kawa??ki, obrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu, w??o??yÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? cebulÄ? i te?? zrumieniÄ?. DodaÄ? pokrojone w paseczki grzyby, wlaÄ? wodÄ?, w kt??rej siÄ? moczy??y, kapustÄ? przep??ukanÄ? wodÄ? dla pozbycia siÄ? nadmiaru kwasu. DodaÄ? nieco wody (ma byÄ? poni??ej poziomu kapusty). ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 30 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design