Kuchnia z szybkowaru
30 dag baraniny bez ko??ci
5 suszonych uprzednio namoczonych grzyb??w
60 dag kiszonej kapusty
6 dag t??uszczu
2 cebule
s??l i pieprz do smaku |
BaraninÄ? pokroiÄ? na drobne kawa??ki, obrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu, w??o??yÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? cebulÄ? i te?? zrumieniÄ?. DodaÄ? pokrojone w paseczki grzyby, wlaÄ? wodÄ?, w kt??rej siÄ? moczy??y, kapustÄ? przep??ukanÄ? wodÄ? dla pozbycia siÄ? nadmiaru kwasu. DodaÄ? nieco wody (ma byÄ? poni??ej poziomu kapusty). ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 30 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego.
|