Kuchnia z szybkowaru
70 dag baraniny z ko??ciÄ? z ud??ca
50 dag kartofli
5 dag t??uszczu
1 du??a cebula
1 ??y??ka mÄ?ki; s??l
pieprz i siekana zielenina do smaku |
MiÄ?so oddzieliÄ? od ko??ci, pokroiÄ? na porcje w poprzek w????kien i dobrze pobiÄ? wilgotnym t??uczkiem. ObsypaÄ? solÄ? i pieprzem, obtoczyÄ? w mÄ?ce i obrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu, odsunÄ?Ä? na bok i r1a tym samym t??uszczu zrumieniÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? cebulÄ?. U??o??yÄ? bitki na dnie, na nie wy??o??yÄ? pokrojone w cienkie plasterki oczyszczone kartofle. PosoliÄ? i popieprzyÄ?, zalaÄ? wodÄ? lub wywarem z ko??ci baranich. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Przed podaniem posypaÄ? zieleninÄ?.
|