Kuchnia z szybkowaru
70 dag baraniny z ko??ciÄ? z ud??ca
6 dag t??uszczu
60 dag w??oskiej kapusty
1 du??a cebula
1 zÄ?bek czosnku
1 ??y??ka mÄ?ki
1 ??y??eczka kminku; s??l
ocet
pieprz i cukier do smaku |
MiÄ?so oddzieliÄ? od ko??ci, pokroiÄ? na porcje, pobiÄ? dobrze wilgotnym t??uczkiem, obsypaÄ? solÄ?, pieprzem, obtoczyÄ? w mÄ?ce i obrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu. OdsunÄ?Ä? na bo i na tym samym t??uszczu obrumieniÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? cebulÄ?. WlaÄ? trochÄ? wody i w??o??yÄ? oczyszczonÄ? poszatkowanÄ? kapustÄ?, zagotowaÄ?. Gdy kapusta opadnie dodaÄ? jeszcze wody (lub wywaru z ko??ci baranich), tak by by??a nieco poni??ej poziomu kapusty, posypaÄ? kminkiem i zamknÄ?Ä? szybkowar. OgrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru doprawiÄ? solÄ?, cukrem, pieprzem i octem do smaku.
|