Kuchnia z szybkowaru
70 dag baraniny z ko??ciÄ? z ud??ca
1 du??a w??oszczyzna
1 du??a cebula
4 dag t??uszczu
1 ??y??ka mÄ?ki
0,5 szklanki ??mietany
1 ??y??ka siekanej zieleniny
s??l i pieprz do smaku |
MiÄ?so oddzieliÄ? od ko??ci, pokroiÄ? na porcje, w poprzek w????kien, pobiÄ? dobrze zwil??onym t??uczkiem i obrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu, po uprzednim obsypaniu solÄ?, pieprzem i mÄ?kÄ?. W??o??yÄ? oczyszczone i pokrojone warzywa, zalaÄ? wodÄ? i zamknÄ?Ä? szybkowar. OgrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru wiaÄ? wymieszanÄ? z pozosta??Ä? mÄ?kÄ? ??mietanÄ?, zagotowaÄ?. DoprawiÄ? jeszcze solÄ? i pieprzem.
|