Kuchnia z szybkowaru
1 kg combra baraniego
6 dag t??uszczu
3 ??y??eczki przyprawy do zup w p??ynie
1 p??aska ??y??ka przyprawy w??oskiej
s??l i pieprz do smaku |
RozgrzaÄ? w szybkowarze po??owÄ? t??uszczu, zrumieniÄ? na nim comber od strony miÄ?sa (gdy jest za d??ugi przerÄ?baÄ?). Comber powinien byÄ? przedarty natarty na godzinÄ? solÄ? z czosnkiem i przyprawÄ? w??oskÄ?. Po zrumienieniu dodaÄ? resztÄ? t??uszczu, polaÄ? p??ynnÄ? przyprawÄ? do zup, wlaÄ? 0,5 szklanki wody i zamknÄ?Ä? szybkowar. OgrzewaÄ? 25-30 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego.
|