Kuchnia z szybkowaru
70 dag przedniej baraniny z ko??ciÄ?
4 dag t??uszczu
1 ??y??ka mÄ?ki
25 dag pomidor??w lub 2 ??y??ki koncentratu pomidorowego
2 du??e cebule; s??l
mielona ostra papryka i siekana natka pietruszki do smaku |
MiÄ?so, po oddzieleniu od ko??ci, pokroiÄ? w kostkÄ?, posoliÄ? i posypaÄ? mÄ?kÄ?, obrumieniÄ? w szybkowarze na rozgrzanym t??uszczu. W??o??yÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? cebulÄ? i te?? zrumieniÄ?. WlaÄ? 1 szklankÄ? wody, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru dodaÄ? sparzone; obrane ze sk??rki i pokrojone w drobnÄ? kosteczkÄ? pomidory (lub koncentrat pomidorowy), doprawiÄ? paprykÄ? ewentualnie jeszcze solÄ?, resztÄ? mÄ?ki i chwilÄ? pogotowaÄ?. Przed podaniem posypaÄ? natkÄ? pietruszki.
|