Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Gulasz barani 15 min

Kuchnia z szybkowaru
70 dag przedniej baraniny z ko??ciÄ?
4 dag t??uszczu
1 ??y??ka mÄ?ki
25 dag pomidor??w lub 2 ??y??ki koncentratu pomidorowego
2 du??e cebule; s??l
mielona ostra papryka i siekana natka pietruszki do smaku
MiÄ?so, po oddzieleniu od ko??ci, pokroiÄ? w kostkÄ?, posoliÄ? i posypaÄ? mÄ?kÄ?, obrumieniÄ? w szybkowarze na rozgrzanym t??uszczu. W??o??yÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? cebulÄ? i te?? zrumieniÄ?. WlaÄ? 1 szklankÄ? wody, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru dodaÄ? sparzone; obrane ze sk??rki i pokrojone w drobnÄ? kosteczkÄ? pomidory (lub koncentrat pomidorowy), doprawiÄ? paprykÄ? ewentualnie jeszcze solÄ?, resztÄ? mÄ?ki i chwilÄ? pogotowaÄ?. Przed podaniem posypaÄ? natkÄ? pietruszki.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design