Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
JÄ?zyki baranie 45 min

Kuchnia z szybkowaru
4 jÄ?zyki baranie
10 dag s??oniny
2-3 marchwie
2-3 cebule
1 kostka maggi
2 szklanki wrzÄ?tku
pieprz do smaku
Oczy??ciÄ? dok??adnie jÄ?zyki, wyciÄ?Ä? znajdujÄ?ce siÄ? po obu stronach u nasady gruczo??y ??linowe, zalaÄ? wrzÄ?tkiem i obgotowaÄ? w zamkniÄ?tym szybkowarze przez 4-5 minut. Po tym czasie wylaÄ? na sitko, och??odziÄ? pod zimnÄ? wodÄ? i zdjÄ?Ä? sk??rÄ?. Do pustego szybkowaru w??o??yÄ? jÄ?zyki, pokrojone oczyszczone warzywa i s??oninÄ?, wlaÄ? 2 szklanki wody i kostkÄ? maggi. PopieprzyÄ?, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 45 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Uwaga. Kto lubi. mo??e jÄ?zyki dusiÄ? z dodatkiem koncentratu pomidorowego.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design