Kuchnia z szybkowaru
70 dag mostka baraniego
2-3 zÄ?bki czosnku
2 cebule
1 ??y??ka mÄ?ki
4 dag t??uszczu
4-5 pomidor??w; s??l
pieprz i zielenina do smaku |
PociÄ?Ä? mostek na porcje, posoliÄ?, opr??szyÄ? mÄ?kÄ? i obrumieniÄ? w szybkowarze na rozgrzanym t??uszczu dodaÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? cebulÄ? i czosnek, popieprzyÄ?. WlaÄ? 1 szklankÄ? wody, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 30 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. W tym czasie pomidory sparzyÄ? obraÄ? ze sk??rki i pokroiÄ?. Po otwarciu szybkowaru dodaÄ? pomidory i chwilÄ? pogotowaÄ?. SprawdziÄ? smak i ewentualnie dosoliÄ? i dodaÄ? pieprzu, Przed podaniem posypaÄ? zieleninÄ?.
|