Kuchnia z szybkowaru
Mostek barani
1 ??y??ka ??mietany
3 dag mas??o
1 zÄ?bek czosnku
s??l i pieprz do smaku Farsz. 1,5 szklanki ugotowanego na sypko ry??u
20 dag wÄ?tr??bki
2 cebule
1 jajo
3 dog mas??a
1 ??y??eczka mÄ?ki
1 ga??Ä?zka bazylii
2 ga??Ä?zki natki pietruszki
kilka ??y??ek roso??u lub wody z przyprawÄ? "Vegeta" (albo podobnÄ?)
pieprz i s??l do smaku |
Mostek barani namoczyÄ? w serwatce lub ma??lance na 1 godzinÄ?. W tym czasie przygotowaÄ? farsz. WÄ?tr??bkÄ? pokroiÄ?, obtoczyÄ? w mÄ?ce i usma??yÄ? na ma??le, po czym zemleÄ? wraz ze sma??onÄ? razem cebulÄ?. DodaÄ? mas??o, pieprz, bardzo drobno posiekanÄ? zieleninÄ? i kilka ??y??ek roso??u, po czym zmiksowaÄ?. DodaÄ? ry??, surowe jajo i doskonale wymieszaÄ?, Z mostka usunÄ?Ä? ??ebra, zrobiÄ? kiesze??, natrzeÄ? miÄ?so roztartym z solÄ? czosnkiem. NadziaÄ? mostek przygotowanym farszem, otw??r zaszyÄ? bia??Ä? niciÄ?. ObrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu (potrzebny tu do??Ä? szeroki szybkowar), posmarowaÄ? ??mietanÄ?. WlaÄ? na dno 1 szklankÄ? wody, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 35 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego.
|