Kuchnia z szybkowaru
70 dag baraniny bez ko??ci z ud??ca
6 dag t??uszczu
1 du??a cebula. 1 ??y??ka mÄ?ki
2 zÄ?bki czosnku
2 listki laurowe
6 ziaren pieprzu
5 ziaren ziela angielskiego
s??l do smaku MiÄ?so pobiÄ? t??uczkiem natrzeÄ? roztartym z solÄ? czosnkiem. |
RozgrzaÄ? w szybkowarze t??uszcz, obrumieniÄ? na nim opr??szone mÄ?kÄ? miÄ?so, odsunÄ?Ä? miÄ?so na bok i na tym samym t??uszczu zrumieniÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? cebulÄ?. WsypaÄ? resztÄ? mÄ?ki, wymieszaÄ? i wlaÄ? 1 szklankÄ? wody. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 35 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego.
|