Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Piecze?? barania po my??liwsku 35 min

Kuchnia z szybkowaru
70 dag baraniny bez ko??ci z ud??ca
2 cebule
0,5 ??y??eczki jag??d ja??owca
2 zÄ?bki czosnku
4 dag t??uszczu
s??l i pieprz do smaku
Zalewa.
1 szklanka wody
0,25 szklanki 6-procentowego octu
7 ziaren pieprzu
7 ziaren ziela angielskiego
2 listki laurowe
Na 1-2 dni przed pieczeniem miÄ?sa zrobiÄ? zalewÄ?. zagotowaÄ? wodÄ? z przyprawami, a gdy ostygnie, dodaÄ? ocet. MiÄ?so natrzeÄ? roztartym ja??owcem i ob??o??yÄ? plasterkami cebuli. W??o??yÄ? do zalewy i pozostawiÄ? w ch??odzie. NastÄ?pnie miÄ?so wyjÄ?Ä? z zalewy, posoliÄ? i popieprzyÄ?, obrumieniÄ? w szybkowarze na rozgrzanym t??uszczu. W??o??yÄ? cebulÄ?, kt??rÄ? ob??o??one by??o miÄ?so w zalewie, wlaÄ? szklankÄ? wody i zamknÄ?Ä? szybkowar. OgrzewaÄ? 35 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design