Kuchnia z szybkowaru
70 dag baraniny bez ko??ci z ud??ca
2 cebule
4-5 suszonych grzyb??w
2-3 ??y??ki ??mietany
1 ??y??eczka mÄ?ki
4 dag t??uszczu
1 p??aska ??y??ka przyprawy "Jarzynka"
s??l i pieprz do smaku |
MiÄ?so dobrze pobiÄ? t??uczkiem, natrzeÄ? solÄ? i pieprzem, obrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu. DodaÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? cebulÄ? i zrumieniÄ? razem z miÄ?sem. PosypaÄ? miÄ?so przyprawÄ?, w??o??yÄ? umyte grzyby, wlaÄ? 1 szklankÄ? wody i zamknÄ?Ä? szybkowar. OgrzewaÄ? 35 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru wyjÄ?Ä? miÄ?so i grzyby, sos zmiksowaÄ? i po??Ä?czyÄ? ze zmieszanÄ? z mÄ?kÄ? ??mietanÄ?, zagotowaÄ?. MiÄ?so pokroiÄ? w plastry; grzyby w paseczki, polaÄ? sosem.
|