Kuchnia z szybkowaru
50 dag baraniny bez ko??ci
przedniej lub zadniej
2 cebule
2-3 zÄ?bki czosnku
1 szklanka ry??u
1 ??y??ka koncentratu pomidorowego
2 szklanki wody
6 dag t??uszczu (najlepiej mas??a); s??l
pieprz i mielona papryka do smaku; siekana natka pietruszki do posypania |
MiÄ?so pokroiÄ? w drobnÄ? kosteczkÄ?, oczyszczone cebule i czosnek posiekaÄ?, w??o??yÄ? wszystko do szybkowaru. DodaÄ? ry??, posoliÄ?, popieprzyÄ? i wsypaÄ? trochÄ? papryki. WlaÄ? wodÄ? wymieszanÄ? z koncentratem pomidorowym. W??o??yÄ? t??uszcz i zamknÄ?Ä? szybkowar. OgrzewaÄ? 25 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. OtworzyÄ? szybkowar bez sch??adzania, ale ostro??nie. Po wy??o??eniu potrawy na p????misek posypaÄ? paprykÄ? i zieleninÄ?.
|