Kuchnia z szybkowaru
50 dag baraniny bez ko??ci
najlepiej z ud??ca
1 szklanka ry??u
2 szklanki wody
1 marchew
1 cebula
6 dag mas??a
2 ??y??ki rodzynk??w
s??l i pieprz do smaku |
MiÄ?so pokroiÄ? na niedu??e kawa??ki, posoliÄ?, w??o??yÄ? do szybkowaru. ZalaÄ? 1 szklankÄ? wody, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. W tym czasie oczy??ciÄ? warzywa; cebulÄ? pokroiÄ? w p????krÄ???ki, a marchew na s??omkÄ?. PoddusiÄ? je rumieniÄ?c, na po??owie mas??a, wy??o??yÄ? do nieperforowanej wk??adki, dodaÄ? ry?? i rodzynki, zalaÄ? 2 szklankami zagotowanej wody. Szybkowar otworzyÄ?, wstawiÄ? do niego wk??adkÄ? i zamknÄ?Ä? ponownie. OgrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Ry?? po ugotowaniu u??o??yÄ? na ??rodku okrÄ?g??ego p????miska, otoczyÄ? pokrojonym na plasterki miÄ?sem i czÄ?stkami surowych pomidor??w.
|