Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Wieniec dro??d??owy

czubata szklanka cukru pudru
2 jajka
8 dag mas??a
sk??rka cytrynowa
szklanka ??mietanki
18 dag mÄ?ki
1 dag sproszkowanych dro??d??y (ekstrakt)
??y??eczka mas??a i ??y??eczka mÄ?ki do formy
Do przybrania:
szklanka bitej ??mietany i owoce ??wie??e lub wyjÄ?te z konfitury
Cukier puder i ca??e jajka ubijaÄ? trzepaczkÄ? sprÄ???ynowÄ?, a?? masa stanie siÄ? jednolita i puszysta. DodaÄ? stopione ciep??e mas??o, ??mietankÄ?, startÄ? sk??rkÄ? cytrynowÄ? oraz mÄ?kÄ? wymieszanÄ? z dro??d??ami. PrzygotowaÄ? formÄ? w kszta??cie wie??ca, smarujÄ?c jÄ? mas??em i posypujÄ?c mÄ?kÄ?. Prze??o??yÄ? do niej ciasto i wstawiÄ? do ogrzanego piekarnika. Piec w ??redniej temperaturze (ok. 200 oC) 40-45 min. Po upieczeniu przestudziÄ? i wy??o??yÄ? na talerz. WnÄ?trze wie??ca wype??niÄ? bitÄ? ??mietankÄ? i owocami - ??wie??ymi lub wyjÄ?tymi z konfitury.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design