Kuchnia z szybkowaru
50 dag baraniny bez ko??ci
np. z ??opatki
1 szklanka ry??u
2 cebule
10 dag wÄ?dzonego boczku
3 dag mas??a
10 dag sera tyl??yckiego
1 ??y??eczka siekanej natki pietruszki
s??l i pieprz do smaku
2 szklanki wody |
MiÄ?so pokroiÄ? na kawa??ki wielko??ci kawa??ka cukru. Boczek pokroiÄ? na cienkie niewielkie plasterki, usma??yÄ? w szybkowarze, wyjÄ?Ä? skwarki, a na pozosta??ym t??uszcz obrumieniÄ? miÄ?so, w??o??yÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? cebulÄ? i te?? zrumieniÄ?, wsypaÄ? ry?? i zeszkliÄ?. PosoliÄ?, popieprzyÄ?, wlaÄ? wodÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 25 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. OtworzyÄ? szybkowar ostro??nie, bez sch??adzania. WsypaÄ? czÄ???Ä? startego sera oraz skwarki i wymieszaÄ?. Po wy??o??eniu na p????misek posypaÄ? pozosta??ym serem i polaÄ? stopionym mas??em.
|