Kuchnia z szybkowaru
50 dag baraniny bez ko??ci z mostka lub ??opatki
2 zÄ?bki czosnku
1 p??aska ??y??ka przyprawy w??oskiej
2 marchwie
1 pietruszka
1 kawa??ek selera
2 cebule
5 sporych kartofli
10 dag wÄ?dzonego boczku lub podgardla
1 szklanka wody
4 ??y??eczki p??ynnej przyprawy do zup
s??l do smaku |
MiÄ?so pokroiÄ? w drobnÄ? kostkÄ?. Oczy??ciÄ? warzywa, korzeniowe zetrzeÄ? na tarce do jarzyn, kartofle pokroiÄ? na plasterki, cebulÄ? cienko pokroiÄ?, czosnek posiekaÄ?. Dno szybkowaru wy??o??yÄ? cieniutkimi plasterkami boczku, uk??adaÄ? na nim warstwami kartofle, miÄ?so, warzywa i zn??w kartofle. Ka??dÄ? warstwÄ? posypywaÄ? przyprawami. WlaÄ? wodÄ? i przyprawÄ? w p??ynie do zup. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 25 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego., WyrzuciÄ? w ca??o??ci na okrÄ?g??y p????misek, przewracajÄ?c szybkowar do g??ry dnem.
|