Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KOTLETY JAGNIÄ?CE PO KANTO??SKU

Kuchnia chi??ska
6 kotlet??w jagniÄ?cych lub schabowych grubo??ci 2 1/2 cm
3 szklanki oleju
5 cebulek dymek (tyko cebulki)
Marynata:
2 ??y??eczki soku ze ??wie??ego imbiru lub 1/2 ??y??eczki imbiru w proszku
1 ??y??ka brandy lub winiaku
1 ??y??eczka cukru
2 ??y??ki sosu sojowego
1 bia??ko
2 ??y??ki mÄ?ki ziemniaczanej
1/4 ??y??eczki pieprzu
2 ??y??eczki oleju sezamowego lub sojowego
1/4 ??y??eczki soli
Sk??adniki marynaty wymieszaÄ? i odstawiÄ?. Od kotlet??w odciÄ?Ä? ko??ci, miÄ?so obraÄ? z t??uszczu i b??onki, pokrajaÄ? na 1 cm plastry w poprzek w????kien. Lekko zbiÄ?. Po??owÄ? plasterk??w u??o??yÄ? na blasze, polaÄ? po??owÄ? marynaty, u??o??yÄ? pozosta??e miÄ?so na wierzchu, zalaÄ? resztÄ? marynaty. WstawiÄ? do lod??wki na 30 min. Cebulki przeciÄ?Ä? wzd??u?? na p????, pokrajaÄ? w plasterki, rozdzieliÄ?. Olej wlaÄ? do garnka, postawiÄ? na du??ym gazie, odczekaÄ? 5 minut, sprawdziÄ? temperaturÄ?. W??o??yÄ? po??owÄ? miÄ?sa, sma??yÄ? na z??oty kolor, wybraÄ? ??y??kÄ? cedzakowÄ?, pozostawiÄ? w cedzaku do osÄ?czenia. Sma??yÄ? pozosta??Ä? czÄ???Ä? miÄ?sa, osÄ?czyÄ?. U??o??yÄ? na gorÄ?cym p????misku, przybraÄ? cebulÄ?. PodawaÄ? natychmiast: Proporcje: dla 2-3 os??b - z ry??em i warzywami
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design