Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
SZASZ?YKI

Kuchnia chi??ska
1 kg m??odej baraniny (udziec), wieprzowiny od szynki lub wolowej zraz??wki
2 cebule
2 zielone papryki
1 ma??e jab??ko
1 ma??y pomidor
2 ??y??ki sosu sojowego
1/2 ??y??eczki soli
2 ??y??ki czystej w??dki
1/4 ??y??eczki pieprzu
2 ??y??eczki mÄ?ki ziemniaczanej rozprowadzonej ??y??kÄ? wody
1 jajo
Ä? szklanki oleju
Z miÄ?sa usunÄ?Ä? ????j i b??ony, pokrajaÄ? je w kostkÄ? o boku 3-4 1/2 cm grubo??ci. Obrane cebule pokrajaÄ? na 4 czÄ???ci, rozdzieliÄ? na listki, mniejsze kawa??ki (serca) posiekaÄ?. PaprykÄ? pokrajaÄ? w kawa??ki wielko??ci listk??w cebuli. Obrane jab??ko przeciÄ?Ä? na p????, usunÄ?Ä? gniazdka nasienne. Jab??ko i pomidor posiekaÄ?. Kostki miÄ?sa w??o??yÄ? do miski, dodaÄ? posiekanÄ? cebulÄ? (serce), jab??ko, pomidor, wymieszaÄ? dodajÄ?c sos sojowy, s??l, glutas??l, w??dkÄ? i pieprz. Jajo roztrzepaÄ?, po??Ä?czyÄ? z mÄ?kÄ? ziemniaczanÄ? rozprowadzonÄ? wodÄ?, wlaÄ? do miÄ?sa, dok??adnie wymieszaÄ?, odstawiÄ? na 1godz. MiÄ?so i warzywa nadziewaÄ? na ro??enki w nastÄ?pujÄ?cej kolejno??ci: listek cebuli, kostka miÄ?sa, kawa??ek papryki, kostka miÄ?sa, listek cebuli, kostka miÄ?sa, itd. Powt??rzyÄ? 4 razy na ka??dÄ? porcjÄ? szasz??yka. PatelniÄ? mocno podgrzaÄ? na du??ym ogniu, wlaÄ? olej, mocno rozgrzaÄ?. K??a??Ä? nak??ute szasz??yki, sma??yÄ? z obu stron do mocnego zrumienienia. OsÄ?czyÄ? z oleju. PodawaÄ? na gorÄ?co. Proporcje: dla 4-8 os??b - jako danie g????wne, z ry??em
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design