Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Suflet z jab??ek

50 dag jab??ek
8 dag mas??a lub margaryny
p???? szklanki cukru
12 dag migda????w
??y??ka mÄ?ki
sok cytrynowy
2 jajka
sk??rka cytrynowa
mas??o do smarowania naczynia
Jab??ka cienko obraÄ?, usunÄ?Ä? gniazda nasienne i pokrajaÄ? w cienkie plastry. Prze??o??yÄ? do rondla, dodaÄ? trochÄ? wody i ??y??eczkÄ? cukru, chwilÄ? poddusiÄ?. ResztÄ? cukru ukrÄ?ciÄ? z mas??em i ??????tkami, dodaÄ? zmielone migda??y, startÄ? sk??rkÄ? cytrynowÄ? oraz sok cytrynowy. WymieszaÄ?. Bia??ka ubiÄ? na sztywnÄ? pianÄ? i ostro??nie wymieszaÄ? z przygotowanÄ? masÄ?. Do naczynia ogniotrwa??ego wysmarowanego mas??em prze??o??yÄ? najpierw jab??ka, a p????niej masÄ?. Piec w ??redniej temperaturze (ok. 200 oC) ok. 20 min. Przed podaniem polaÄ? sosem waniliowym.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design