Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KR??LIK DUSZONY W PIWIE

80 dag kr??lika (comber)
2 zÄ?bki czosnku
15 dag cebuli
1 szklanka jasnego lekkiego piwa
4 ??y??ki umytych, posiekanych listk??w ro??lin przyprawowych (pietruszka, seler, bazylia, sza??wia, estragon) lub 1 1/2 ??y??ki tych samych li??ci suszonych
1/2 ??y??ki musztardy
s??l
pieprz
ga??ka muszkato??owa
MiÄ?so kr??lika umyÄ?, osuszyÄ?, pokraja?? na porcje. CebulÄ? i czosnek obraÄ?, op??ukaÄ?. CebulÄ? pokrajaÄ? w kostkÄ?, czosnek posiekaÄ?, w??o??yÄ? do rondla, osoliÄ?, podgrzewaÄ? chwilÄ?. Gdy cebula nieco zmiÄ?knie, w??o??yÄ? porcje miÄ?sa, posoliÄ?, posypaÄ? listkami ro??lin przyprawowych, podlaÄ? po??owÄ? piwa. DusiÄ? pod przykryciem na ma??ym ogniu. Gdy piwo odparuje, lekko skrapiaÄ? wodÄ?. ResztÄ? piwa wymieszaÄ? z musztardÄ? i dodaÄ? do duszÄ?cej siÄ? potrawy w??wczas, gdy miÄ?so bÄ?dzie prawie miÄ?kkie. UdusiÄ? do miÄ?kko??ci, przyprawiÄ? solÄ?, pieprzem i odrobinÄ? ga??ki muszkato??owej. GotowÄ? potrawÄ? wy??o??yÄ? na ogrzany p????misek. PodawaÄ? na gorÄ?co z dodatkiem ziemniak??w pur??e i z buraczkami lub z sa??atkÄ? z burak??w.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design