Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KR??LIK DUSZONY W PAPRYCE

80 dag kr??lika (comber)
20 dag strÄ?k??w zielonej papryki
15 dag cebuli
3 zÄ?bki czosnku
s??l
pieprz
MiÄ?so kr??lika umyÄ?, osuszyÄ?, oddzieliÄ? od ko??ci, pokrajaÄ? na porcje. Ko??ci wykorzystaÄ? na wywar do zupy. przygotowane porcje lekko obrumieniÄ? na patelni z pow??okÄ? typu teflon, posoliÄ?, opr??szyÄ? pieprzem. Prze??o??yÄ? do rondla, skropiÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?. PrzykryÄ?, dusiÄ? na ma??ym ogniu, skrapiajÄ?c wodÄ? od czasu do czasu i mieszajÄ?c. Czosnek i cebulÄ? obraÄ?, umyÄ?. CebulÄ? drobno pokrajaÄ? w kostkÄ?, czosnek posiekaÄ? i razem dodaÄ? do duszÄ?cego siÄ? miÄ?sa. PaprykÄ? umyÄ?, oczy??ciÄ? z nasion, pokrajaÄ? w makaronik, dodaÄ? do miÄ?sa. UduszonÄ? potrawÄ? przyprawiÄ? solÄ? i pieprzem. Amatorzy mogÄ? dodaÄ? nieco ostrej sproszkowanej papryki. GotowÄ? potrawÄ? wy??o??yÄ? na p????misek. PodawaÄ? z dodatkiem ziemniak??w pur??e (1 - 11/2 ??y??ki na porcjÄ?) i z sur??wkÄ? z pomidor??w.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design