Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
BITKI Z KR??LIKA W PIECZARKACH

80 dag kr??lika (comber)
2 zÄ?bki czosnku
sok cytrynowy
30 dag pieczarek,
1/2 ??y??ki oliwy
4 ??y??ki umytej posiekanej naci pietruszki
s??l
pieprz
MiÄ?so kr??lika umyÄ?, osuszyÄ?, oddzieliÄ? od ko??ci. MiÄ?so pokrajaÄ? na porcje, zbiÄ? t??uczkiem, formujÄ?c owalne bitki. Czosnek obraÄ?, op??ukaÄ?, posiekaÄ?, rozetrzeÄ? z solÄ?. MasÄ? natrzeÄ? bitki, skropiÄ? sokiem cytrynowym. PatelniÄ? powleczonÄ? pow??okÄ? typu teflon posmarowaÄ? oliwÄ?, rozgrzaÄ?. U??o??yÄ? bitki, lekko obrumieniÄ? po obu stronach, opr??szyÄ? pieprzem, prze??o??yÄ? do rondla, skropiÄ? wodÄ? lub wywarem. DusiÄ? pod przykryciem na ma??ym ogniu, skrapiajÄ?c od czasu do czasu wodÄ?. Pieczarki umyÄ?, oczy??ciÄ?, pokrajaÄ? w drobnÄ? kostkÄ?, wsypaÄ? do wrzÄ?cej wody, doprowadziÄ? do zawrzenia, nastÄ?pnie od razu odcedziÄ?, dodaÄ? do miÄ?kkich bitek, osoliÄ? i dusiÄ? jeszcze kilka minut. GotowÄ? potrawÄ? wy??o??yÄ? na ogrzany p????misek, posypaÄ? pietruszkÄ?, ob??o??yÄ? ziemniakami z wody (1-2 sztuki na porcjÄ?). PodawaÄ? z dodatkiem zielonego groszku lub z sur??wkÄ? z pomidor??w.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design