Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kakao

2 dkg kakao
1,1/4 litra mleka
1/2 szklanki wody
cukier do smaku
ZagotowaÄ? mleko. Kakao wsypaÄ? do garnuszka, dolewaÄ? po trochu wrzÄ?cÄ? wodÄ?, rozmieszaÄ?, aby nie by??o grudek, wlaÄ? do wrzÄ?cego mleka, mieszajÄ?c zagotowaÄ?, pos??odziÄ?. Kakao wlaÄ? do ogrzanego dzbanka i natychmiast podawaÄ?. Uwaga: mo??na ugotowane kakao wymieszaÄ? z ??????tkami ubitymi z cukrem, a na wierzch w??o??yÄ? do ka??dej fili??anki ubitÄ? ??mietankÄ? kremowÄ? lub ocukrzonÄ? pianÄ? z bia??ek.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design