Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Herbata z obierzyn jab??ecznych
Obierzyny z op??ukanych jab??ek suszyÄ? i lekko rumieniÄ? na p??ycie kuchennej lub w piecu po chlebie; gdy sÄ? ju?? zupe??nie suche, sk??adaÄ? do s??oja i przechowywaÄ? w suchym miejscu. SporzÄ?dzanie napoju: obierzyny w??o??yÄ? do garnuszka, liczÄ?c po 2 ??y??ki na szklankÄ? napoju, zalaÄ? gorÄ?cÄ? wodÄ?, zagotowaÄ? parÄ? razy pod przykryciem i odstawiÄ?; gdy wywar siÄ? ustoi, zlewaÄ? i podawaÄ? z cukrem na gorÄ?co. Jest to nap??j aromatyczny, lekko kwaskowy, bardzo smaczny; szczeg??lnie odpowiedni dla chorych gorÄ?czkujÄ?cych.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design