Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Nap??j ze ??wie??ych owoc??w r????y

20 dkg owoc??w r????y rugozy, r????y girlandowej lub innych
11/4 litra w-ody
ok. 15 dkg cukru
25 dkg aromatycznych jab??ek
Owoce r????y op??ukaÄ?, w??o??yÄ? do wrzÄ?cej wody i ugotowaÄ?. Jab??ka op??ukaÄ?, nie obierajÄ?c pokrajaÄ? na ma??e kawa??ki, w??o??yÄ? do wywaru, gdy r????a dogotuje siÄ?. MiÄ?kkie owoce odcedziÄ?, pos??odziÄ? do smaku. Nap??j ostudziÄ? szybko pod przykryciem wk??adajÄ?c naczynie do zimnej wody.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design