Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Napoje mleczne
Zimne napoje mleczne, zw??aszcza mieszane z surowym sokiem lub przecierem owocowym, czyli koktajle, majÄ? du??Ä? warto??Ä? od??ywczÄ?. W sezonie letnim sporzÄ?dza siÄ? je z m??odego zsiad??ego mleka z surowymi owocami. Zw??aszcza nadajÄ? siÄ? do tego celu jagody le??ne lub ogrodowe, wzbogacajÄ? bowiem mleko w witaminÄ? C i sk??adniki mineralne, i nadajÄ? napojom po??Ä?dany aromat. W innych sezonach od??ywcze napoje mleczne sporzÄ?dza siÄ? z sur??wkowymi sorbetami lub pasteryzowanym sokiem z letnich jag??d. Podaje siÄ? je lekko och??odzone na deser, z dodatkiem herbatnik??w, kt??re zwiÄ?kszajÄ? syto??Ä? takiego mlecznego deseru. Mleczne koktajle owocowe lub z sokiem z warzyw (np. z marchwi) sÄ? bardzo po??Ä?dane w diecie chorych, gdy?? pod lekko strawnÄ? postaciÄ? wnoszÄ? pe??nowarto??ciowe sk??adniki (dobrze przyswajalne bia??ko mleka, witaminÄ? C i sk??adniki mineralne). Wa??nym czynnikiem w ??ywieniu chorych jest atrakcyjny smak i wyglÄ?d starannie sporzÄ?dzonego koktajlu mleczno-owocowego.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design