Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KAWA PARZONA W TERMOSIE

60 g drobno zmielonej kawy
2 szklanki wody
2 szklanki mleka
Termos wyparzyÄ? wrzÄ?tkiem, wsypaÄ? zmielonÄ? kawÄ?. ZalaÄ? jÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?. Natychmiast zamknÄ?Ä? starannie termos i pozostawiÄ? do naciÄ?gniÄ?cia na co najmniej 15 min. NalewaÄ? kawÄ? ostro??nie do fili??anek, przechylajÄ?c termos, ale nie wstrzÄ?sajÄ?c nim, aby uniknÄ?Ä? sp??yniÄ?cia "fus??w" do fili??anki. Ka??dÄ? porcjÄ? uzupe??niÄ? gorÄ?cym, ??wie??o przegotowanym mlekiem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design