0,5 kg mÄ?ki,
25 dag cukru,
20 dag margaryny,
2 jaja,
1 paczka proszku do pieczenia,
2 ??y??ki marmolady. |
Zagnie??Ä? razem margarynÄ?, cukier, jaja i mÄ?kÄ? z proszkiem do pieczenia. Ciasto wyrabiaÄ? a?? przekrajane bÄ?dzie mia??o ma??e dziurki. Wtedy podzieliÄ? je na dwie r??wne czÄ???ci. JednÄ? czÄ???Ä? rozwa??kowaÄ?, w??o??yÄ? do formy wysmarowanej t??uszczem i posmarowaÄ? marmoladÄ?. DrugÄ? czÄ???Ä? drobno posiekaÄ? i posypaÄ? niÄ? ciasto u??o??one w formie. Placek wstawiÄ? do gorÄ?cego piekarnika i piec ok. 45 minut.
|