Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
BIGOS JARZYNOWY

6 ??y??ek oliwy
6 ??rednich cebul
2 m??ode kabaczki
4 ??rednie pomidory
2 jaja
2 du??e strÄ?ki papryki
2 ??y??eczki soli
W naczyniu o grubym dnie podgrzaÄ? oliwÄ?. WrzuciÄ? grubo siekanÄ? cebulÄ? i pokrojone w kostkÄ? kabaczki oraz paprykÄ? krajanÄ? w paski. PosoliÄ?, wymieszaÄ?, przykryÄ?, ogie?? i dusiÄ? ok. 40 min., mieszajÄ?c od czasu do czasu, a?? jarzyny bÄ?dÄ? miÄ?kkie. Do innego garnka w??o??yÄ? pomidory, drobno krajane, bez sk??rki i pestek. WlaÄ? odrobinÄ? wody, zagotowaÄ? i dusiÄ? na ma??ym ogniu, do uzyskania konsystencji piure. MasÄ? dodaÄ? do przygotowanych poprzednio warzyw i podgrzewaÄ? przez chwilÄ?, mieszajÄ?c i uwa??ajÄ?c, by potrawa siÄ? nie rozgotowa??a. PrzyprawiÄ? solÄ? do smaku. Wy??o??yÄ? na p????misek, przybraÄ? jajem ugotowanym na twardo. Danie to podaje siÄ? zwykle do sma??onych i pieczonych miÄ?s.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design