Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
TWARO??EK WIOSENNY

30 dag sera twarogowego lub domowego twarogu z chudego mleka
2 pÄ?czki rzodkiewek
2 ??y??ki umytego, drobno posiekanego koperku
1/2 szklanki kefiru dwudniowego
s??l
Ser rozetrzeÄ? widelcem; je??li jest bardziej suchy, utrzeÄ? na tarce z du??ymi otworami. WymieszaÄ? z kefirem, lekko posoliÄ?. Rzodkiewki oczy??ciÄ? z du??ych li??ci, pozostawiajÄ?c jedynie m??ode ??rodkowe. OdkrajaÄ? korzonki. Oczyszczone rzodkiewki umyÄ?, pokrajaÄ? w plasterki lub czÄ?stki. ?šrodkowe listki posiekaÄ?, dodaÄ? do twarogu, dodajÄ?c jednocze??nie koperek. WyporcjowaÄ? na talerzyki. PodawaÄ? z dodatkiem ciemnego pieczywa.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design