30 dag sera twarogowego lub domowego twarogu z chudego mleka
2 pÄ?czki rzodkiewek
2 ??y??ki umytego, drobno posiekanego koperku
1/2 szklanki kefiru dwudniowego
s??l |
Ser rozetrzeÄ? widelcem; je??li jest bardziej suchy, utrzeÄ? na tarce z du??ymi otworami. WymieszaÄ? z kefirem, lekko posoliÄ?. Rzodkiewki oczy??ciÄ? z du??ych li??ci, pozostawiajÄ?c jedynie m??ode ??rodkowe. OdkrajaÄ? korzonki. Oczyszczone rzodkiewki umyÄ?, pokrajaÄ? w plasterki lub czÄ?stki. ?šrodkowe listki posiekaÄ?, dodaÄ? do twarogu, dodajÄ?c jednocze??nie koperek. WyporcjowaÄ? na talerzyki. PodawaÄ? z dodatkiem ciemnego pieczywa.
|