30 dag chudego sera twarogowego
3/4 szklanki przecieru pomidorowego
10 dag ugotowanego selera
4 ??y??ki umytej drobno posiekanej naci pietruszki
1 zÄ?bek czosnku
s??l
pieprz |
Ser pokrajaÄ? w s??upki, u??o??yÄ? spiÄ?trzajÄ?c na salaterce, lekko opr??szyÄ? solÄ? i posypaÄ? 2 ??y??kami posiekanej zielonej pietruszki, a nastÄ?pnie zalaÄ? sosem przygotowanym jak ni??ej: ugotowany seler przetrzeÄ? przez sito, wymieszaÄ? z przecierem pomidorowym, dodaÄ? drobno posiekany czosnek i 2 ??y??ki pietruszki. PrzyprawiÄ? solÄ? i odrobinÄ? pieprzu. PodawaÄ? z ciemnym pieczywem.
|