Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
SER TWAROGOWY OPIEKANY

40 dag chudego sera twarogowego
1/2 ??y??ki oliwy lub oleju
4 ??y??ki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki
s??l
WybraÄ? ser dobrze odci??niÄ?ty, zwarty, nie kruszÄ?cy siÄ?. PokrajaÄ? go w sztabki o grubo??ci t-1 1/2 cm. PatelniÄ? o grubym dnie lub patelniÄ? pokrytÄ? pow??okÄ? typu teflon posmarowaÄ? oliwÄ? albo olejem. Na rozgrzanej patelni uk??adaÄ? sztabki sera, opiec lekko rumieniÄ?c, posoliÄ?. PodawaÄ? od razu po opieczeniu, posypujÄ?c na talerzu posiekanÄ? pietruszkÄ?. ObowiÄ?zkowym dodatkiem bÄ?dzie sur??wka i kawa??ek ciemnego pieczywa do kaidej porcji.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design