40 dag chudego sera twarogowego
1/2 ??y??ki oliwy lub oleju
4 ??y??ki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki
s??l |
WybraÄ? ser dobrze odci??niÄ?ty, zwarty, nie kruszÄ?cy siÄ?. PokrajaÄ? go w sztabki o grubo??ci t-1 1/2 cm. PatelniÄ? o grubym dnie lub patelniÄ? pokrytÄ? pow??okÄ? typu teflon posmarowaÄ? oliwÄ? albo olejem. Na rozgrzanej patelni uk??adaÄ? sztabki sera, opiec lekko rumieniÄ?c, posoliÄ?. PodawaÄ? od razu po opieczeniu, posypujÄ?c na talerzu posiekanÄ? pietruszkÄ?. ObowiÄ?zkowym dodatkiem bÄ?dzie sur??wka i kawa??ek ciemnego pieczywa do kaidej porcji.
|