Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
SA?ATKA Z TWAROGU Z RZODKIEWKÄ? LUB RZEPKÄ?

30 dag chudego sera twarogowego
2 pÄ?czki rzodkiewek lub 20 dag czarnej rzepki
15 dag cebuli
4 ??y??ki drobno pokrajanego szczypiorku
2 ??y??ki posiekanych listk??w mlecza, czyli mniszka lekarskiego
1 szklanka jogurtu
s??l
pieprz
Ser powinien byÄ? zwarty, nie kruszÄ?cy siÄ?. PokrajaÄ? go w kostkÄ?. Rzodkiewki oczy??ciÄ?, odcinajÄ?c li??cie, z wyjÄ?tkiem m??odych, ??rodkowych, kt??re trzeba zostawiÄ?. Oczyszczone rzodkiewki umyÄ?. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w cienkie pi??rka, posoliÄ?. Rzodkiewki pokrajaÄ? w czÄ?stki, listki posiekaÄ?. Listki rzodkiewek i mniszka wymieszaÄ? z jogurtem, przyprawiÄ? solÄ? i pieprzem. Pokrajany ser wy??o??yÄ? na salaterkÄ?, dooko??a ob??o??yÄ? rzodkiewkÄ? lub utartÄ? na tarce rzepkÄ?. Wszystko posypaÄ? szczypiorkiem i zalaÄ? przygotowanym sosem. Od razu podawaÄ? bez dodatk??w lub z ciemnym pieczywem, najlepiej w postaci tost??w.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design