40 dag bia??ego chudego sera
30 dag por??w
4 ??y??ki umytej, drobno posiekanej rze??uchy
1 ??y??ka oliwy lub oleju
1 ??y??ka sosu sojowego lub zaprawy do zup typu maggi
sok cytrynowy lub ocet owocowy
1 zÄ?bek czosnku
s??l |
Ser pokrajaÄ? w kostkÄ?. Pory oczy??ciÄ?, przyciÄ?Ä? stwardnia??e czÄ???ci zielone, umyÄ? bardzo starannie, sprawdzajÄ?c, czy pomiÄ?dzy zewnÄ?trznymi li??Ä?mi nie pozosta??y resztki ziemi. OsÄ?czyÄ?. OliwÄ? lub olej rozetrzeÄ? z sosem sojowym i sokiem cytrynowym lub winnym octem. RozprowadziÄ? 3-4 ??y??kami ch??odnej przegotowanej wody, dodaÄ? roztarty czosnek. Pory pokrajaÄ? w cienkÄ? s??omkÄ?, wymieszaÄ? z przygotowanym sosem a nastÄ?pnie z pokrajanym serem i rze??uchÄ?. Wy??o??yÄ? na salaterkÄ?. PodawaÄ? bez dodatk??w lub z pieczywem chrupkim.
|